• بله
  • اینستاگرام

اخبار

بيشتر

پنجشنبه19تير1404

16:18

37

افتتاح شرکت دانش‌بنیان سینافناوران ماندگار در ملارد/حجت الاسلام خاموشی: دانش و وقف را در خدمت پیشرفت کشور قرار دادیم

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم افتتاح شرکت دانش‌بنیان «سینافناوران ماندگار» که در زمینه تولید جنین گاوی از دام‌های پربازده و توسعه فعالیت‌های دانش‌محور در حوزه دامپروری، فعالیت می کند، با اشاره به نقش وقف در حمایت از علم و فناوری، تأکید کرد: وقف و دانش می‌توانند در کنار یکدیگر، مسیر پیشرفت کشور را هموارتر سازند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم افتتاح شرکت دانش‌بنیان «سینافناوران ماندگار» که در زمینه تولید جنین گاوی از دام‌های پربازده و توسعه فعالیت‌های دانش‌محور در حوزه دامپروری، فعالیت می کند، با اشاره به نقش وقف در حمایت از علم و فناوری، تأکید کرد: وقف و دانش می‌توانند در کنار یکدیگر، مسیر پیشرفت کشور را هموارتر سازند.

صبح پنج‌شنبه ۱۹ تیرماه، آیین افتتاح ساختمان شرکت دانش‌بنیان «سینافناوران ماندگار» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی و جمعی از مسئولان علمی و اجرایی کشور برگزار شد.

حجت‌الاسلام خاموشی در ابتدای سخنان خود در این مراسم با اشاره به ایام جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و نقش وحدت مردم در مقابله با تجاوز، حضور در این مراسم را نشانه‌ای از تداوم مسیر پیشرفت علمی کشور دانست و گفت: گرچه دانشمندان ما را شهید کردند، اما ما در هیچ رشته‌ای از جهاد علمی و تلاش دست نمی‌کشیم.

وی با اشاره به بازدید خود از مراکز جهاد دانشگاهی در چهار سال گذشته، از آغاز تعامل و همکاری میان سازمان اوقاف و جهاد دانشگاهی خبر داد و افزود: سازمان اوقاف نهادی مبتنی بر وقف است و جهاد دانشگاهی نهادی علمی. ما تلاش کردیم تا نیت خیر واقفان را در خدمت پیشرفت علمی کشور قرار دهیم.

حجت الاسلام خاموشی در ادامه به سهم‌بندی مشارکت در این طرح اشاره کرد و گفت: در نتیجه مذاکرات، مقرر شد که ۵۱ درصد از مشارکت متعلق به موقوفات و ۴۹ درصد متعلق به جهاد دانشگاهی باشد و امروز شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در این مسیر هستیم.

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به اختصاص کامل فضای شرکت سینافناوران ماندگار از محل موقوفات، اظهار امیدواری کرد که این مسیر با قدرت ادامه یابد و افزود: در فرآیند تجاری‌سازی اصلاح نژاد و امنیت غذایی، این مرکز نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

به گفته حجت الاسلام خاموشی، در این مجموعه تحت حمایت سازمان اوقاف، پرورش دام سنگین صورت می پذیرد، پرورش دام سبک نژاد رومن نیز در همین منطقه انجام می شود. این نژاد در چند منطقه از کشور توسعه یافته و نمونه آن مجموعه مهر ماندگار در استان گلستان است، این استان مهد تولید دام سنگین است و به دلیل ظرفیت خوبی که در تولید علوفه دارد در آینده شاهد پیشرفتهای خوبی در این زمینه خواهیم بود.

رئیس سازمان اوقاف همچنین از ورود این نهاد به حوزه آبزی‌پروری خبر داد و گفت: در استان‌های هرمزگان و بوشهر اقداماتی صورت گرفته و امسال نیز با حمایت استانداری خوزستان، این فعالیت‌ها در منطقه هندیجان توسعه خواهد یافت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقلیمی خلیج فارس و دریای عمان، افزود: بر اساس نظر کارشناسان، باید ۳۰ درصد از تولید پروتئین کشور از طریق آبزی‌پروری تأمین شود.

خاموشی در پایان با اشاره به همکاری مؤثر سازمان اوقاف با وزارت جهاد کشاورزی، آینده این تعاملات را روشن توصیف کرد و گفت: این مسیر نویدبخش تحقق اتفاقاتی است که مردم شریف ایران شایسته آن هستند.


رئیس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی (ابن‌سینا)، طی سخنانی در این مراسم، افتتاح شرکت دانش‌بنیان «سینافناوران ماندگار» در ملارد را نشانه تعامل موفق وقف و علم دانست و به ارائه توضیحاتی جامع درباره فعالیت‌های علمی و تکنیکی این مجموعه پرداخت.

او با اشاره به پیشینه پژوهشگاه ابن‌سینا، با بیان اینکه این نهاد با سابقه در حوزه ناباروری انسانی، از طریق اهتمام به تحقیق در زمینه دام نیز وارد عمل شده است، عنوان کرد: وارادات گاومیش از ایتالیا فرآیندی عظیم بود و امروز این مجموعه بخشی از تلاش کارشناسان این پژوهشگاه در حوزه حیوانات دامی است.

وی اظهار کرد: ۸۰ درصد اعتبارات مورد نیاز این پروژه از طریق فناوری و فروش آن تأمین می‌شود و اگر حمایت سازمان اوقاف نبود، با این سرعت پیشرفت نمی‌کردیم؛ بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده که تماما از منابع موقوفه تأمین شده است.

در ادامه این مراسم، مدیرعامل شرکت سینافناوران ماندگار درباره فرآیند علمی اصلاح نژاد دام با استفاده از انتقال جنین، توضیح داد:اساس کار ما در سینافناوران این است که هر هفته از دام‌های ممتاز منتخب از داخل و خارج کشور تخمک‌گیری می‌کنیم. این تخمک‌ها طی فرایند لقاح تا مرحله جنین پیشرفته و سپس فریز می‌شوند؛ این جنین‌ها در زمان مناسب به دام گیرنده منتقل می‌شوند تا گوساله‌ای ارزشمند به‌دنیا آید.

وی اضافه کرد:از سال ۱۳۹۶، زمانی که اولین گوساله با این روش متولد شد، مرکز سینافناوران تنها دارنده مجوز تولید جنین در ایران بوده است. با این روش، در نسل اول به سطح اصلاح نژاد می‌رسیم، در حالی که در گذشته این کار تا ۱۲ سال یا سه نسل طول می‌کشید. این یعنی سرعت تولید دام ممتاز تا ۲۰ برابر افزایش یافته است. نادری به اهمیت واردات ژن‌های پربازده از اروپا اشاره کرد: نژادهای گوشتی فرانسوی برای تولید با خوراک یکسان وزن بیشتری کسب می‌کنند. دام جرسی نیز برای تولید کره و پنیر مورد استفاده قرار گرفته و نژاد دو منظوره گوشت و شیر نیز در مسیر تامین نیازهای کشور در حال بررسی است.

وی از موفقیت تولید ۱۰ هزار جنین دام در سال خبر داد و گفت: علاوه بر اصلاح نژاد گاو، در زمینه شتر نیز کار می‌کنیم. افزایش حاشیه سود صنعت دامپروری از طریق تکثیر جهشی و افزایش دام گوشتی از اهداف ماست.

نادری همچنین به فعالیت‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: سال گذشته در سفر به آفریقا تفاهم‌نامه‌هایی برای تولید و انتقال جنین دام سنگین منعقد شد و کشورهایی مثل افغانستان، سودان و سایر مناطق متقاضی انتقال دانش فنی از سوی ایران هستند.

در این مراسم که در شهرستان ملارد برگزار شد، چهره‌هایی چون حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی، محمدرضا صادقی، رئیس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی (ابن‌سینا)، سهیل بیگدلی معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه، محمدمهدی نادری مدیرعامل شرکت سینافناوران ماندگار، کلانتری رئیس بنیاد مبین، عباس لهراسبی مدیرکل روابط عمومی سازمان اوقاف و حجت‌الاسلام مهدی خوبانی امام جمعه ملارد حضور داشتند.

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر

آخرین اخبار

بيشتر

ویدئوها

بيشتر

تصاویر

بيشتر

پیوندها

بيشتر