• بله
  • اینستاگرام

تازه های خبری

بيشتر

جمعه13تير1404

09:39

55

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف عنوان کرد:

الزامات منابر حسینی در مساجد و هیئات در دوران پساجنگ

معممی مقدم با اشاره به اینکه ائمه جماعات و خطبا باید از دوقطبی‌سازی، تفرقه و اختلاف که دشمن به‌دنبال آن است در منابر حسینی فاصله بگیرند، گفت: باید با صداقت، واقعیت‌های میدان و نقاط قوت ملت ایران و جبهه مقاومت و ضعف‌های رژیم صهیونیستی و بحران‌های آن برای همگان تبیین شود.

معممی مقدم با اشاره به اینکه ائمه جماعات و خطبا باید از دوقطبی‌سازی، تفرقه و اختلاف که دشمن به‌دنبال آن است در منابر حسینی فاصله بگیرند، گفت: باید با صداقت، واقعیت‌های میدان و نقاط قوت ملت ایران و جبهه مقاومت و ضعف‌های رژیم صهیونیستی و بحران‌های آن برای همگان تبیین شود.

رضا معممی‌مقدم با اشاره به وظایف منابر، خطبا و مساجد در عزاداری های محرم در شرایط خاص و حساس پس از تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: محرم امسال، شرایط خاص، متفاوت و حساسی دارد، چراکه تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی به کشور ما، فراتر از یک اقدام نظامی و یک جنگ ترکیبی تمام‌عیار بود و علاوه بر میدان نظامی، عرصه رسانه، افکار عمومی، اقتصاد، روحیه و امید مردم را هدف گرفته بود.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در چنین شرایطی، مجالس عزاداری و منابر حسینی، باید فراتر از بیان مصیبت، نقش قرارگاه جهاد تبیین، امیدآفرینی، آرامش‌بخشی و روشنگری عمومی را ایفا کنند. امروز جامعه بیش از هر زمان دیگری تشنه آرامش، امید و همبستگی است و این دقیقاً وظیفه ائمه جماعات، مبلغین و ذاکران است. آن‌ها باید با بهره‌گیری از ظرفیت مساجد، هیئات مذهبی، این اماکن را به پایگاه‌های معنوی، آرامش‌بخش و امداد روحی تبدیل کنند.

معممی‌مقدم بیان کرد: برگزاری جلسات دعا، زیارت، مناجات و نیایش‌های جمعی، می‌تواند نقش مهمی در کاهش اضطراب عمومی و التیام آلام مردم داشته باشد. از طرفی موعظه‌های مهربانانه، بیان روایات امیدبخش، تأکید بر آثار و برکات صبر و مقاومت، از جمله مصادیق تأثیرگذاری است که آرامش روانی را در جامعه تقویت می‌کند، و باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: ائمه جماعات و مبلغین باید گوش شنوای درد دل مردم باشند  و دغدغه‌های آن‌ها را بشنوند و با ایجاد فضای صمیمیت و همدلی، بخشی از فشارهای روانی جامعه را کاهش دهند. سازماندهی گروه‌های دلجویی، سرکشی به خانواده‌های داغ‌دیده و تکریم خانواده‌های شهدای اخیر، جلوه عملی معنویت و اخلاق اسلامی، عاملی برای تقویت سرمایه اجتماعی است که ضرورت دارد در این ایام مورد توجه قرار گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که  در این فضا، چه محورهایی را برای جهاد تبیین و روشنگری توصیه می‌کنید تا هم امید و آرامش تقویت شود و هم مردم در برابر جنگ روانی و نفوذ دشمن مصون بمانند؟، گفت: محور اول افزایش امید و آرامش روحی است، مردم باید بدانند با وجود سختی‌ها، آینده روشن و وعده‌های الهی تخلف‌ناپذیر است. دوم دعوت به صبوری و استقامت، همان صبری که رمز عبور از عاشورا و همه بحران‌های تاریخ بوده است. محور بعدی کاهش اضطراب و مقابله با جنگ روانی دشمن از طریق آگاهی‌بخشی درباره شایعات و اخبار جعلی است، لازم است که تبیین تطبیقی حق و باطل و عبرت‌های عاشورا مورد توجه قرار گیرد و نشان دهیم که دشمنان امروز امت اسلام، ادامه همان جبهه ظلم عاشورایی‌اند.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه برلزوم تبیین نفرت‌افزایی منطقی نسبت به رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی؛ با تحلیل درست، ماهیت واقعی اسرائیل برای مردم تاکید کرد و گفت: تبیین چرایی تقابل ایران و رژیم صهیونیستی یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد اهتمام قرار گیرد و مردم باید بدانند این درگیری، دفاع از عزت ملی، امنیت منطقه و حمایت از مظلومان است، نه یک نزاع ساختگی یا تحمیلی.

وی خاطر نشان کرد: عاشورا فقط یک واقعه تاریخی نیست، بلکه مکتب و الگوی مبارزه با ظلم و دفاع از حق در همه دوران‌هاست. تحلیل تطبیقی وقایع عاشورا با شرایط امروز می‌تواند آگاهی‌بخش و امیدآفرین باشد، به شرط آن‌که با تدبیر، عقلانیت و پرهیز از افراط و تفریط همراه باشد. خطبا مراقب باشند اظهاراتشان خوراک رسانه‌های معاند نشود. منبر باید وحدت‌آفرین، آرامش‌بخش و مستند باشد، نه التهاب‌آفرین و احساسی.

معممی‌مقدم با تاکید بر اینکه امیدآفرینی نباید شعاری یا غیرواقعی باشد، ابراز کرد: ملت ما بارها نشان داده‌اند که با ایمان، اتحاد و مقاومت، توان عبور از بحران‌ها را دارند. از این‌رو باید با صداقت، واقعیت‌های میدان و نقاط قوت ملت ایران و جبهه مقاومت و ضعف‌های رژیم صهیونیستی و بحران‌های آن را بیان نماییم. این امید واقعی، جامعه را مقاوم و دشمن را ناامید می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه  ائمه جماعات و خطبا باید از دوقطبی‌سازی، تفرقه و اختلاف که دشمن به‌دنبال آن است فاصله بگیرند، تصریح کرد: مردم باید نسبت به شایعات و اخبار جعلی هوشیار باشند و فقط به منابع معتبر اعتماد کنند. تقویت فرهنگ ایثار، غیرت دینی و هویت ملی، به‌ویژه در نسل جوان، بهترین سپر در برابر نفوذ فرهنگی دشمن است. اگر عاشورا و فرهنگ حسینی را درست برای مردم بازخوانی کنیم، جامعه در برابر نفوذ بیمه می‌شود. چرا که محرم امسال یک فرصت تاریخی برای جهاد تبیین، امیدآفرینی، تقویت وحدت و خنثی‌سازی جنگ روانی دشمن است و خطبا، ذاکران، هیئات، رسانه‌ها و فعالان فرهنگی همه باید هوشیار و مسئولیت‌پذیر باشند و اجازه ندهند، دشمن از فضای عاطفی محرم سوءاستفاده کند، بلکه با همدلی، روشنگری و ایستادگی، تلاش کنند که این مرحله حساس را با عزت و اقتدار پشت سر بگذارند.


نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر

آخرین اخبار

بيشتر

اخبار

بيشتر

پیوندها

بيشتر