رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در هشتاد و هفتمین جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین حسینی با تأکید بر جایگاه جهانی این حرکت عظیم، گفت: مراسم اربعین تجلی ندای «هل من ناصر ینصرنی» در عصر حاضر است و باید به فرصتی برای مقابله با استکبار و ظلم جهانی تبدیل شود.
هشتاد و هفتمین جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین حسینی امروز (دوشنبه،۲۳ تیرماه) با ارایه برنامه ها و اقدامات سازمان ها و نهادها پیرامون اربعین حسینی به میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی با اشاره به اینکه ماجرای اربعین از علامت های فرهنگ تشیع است، گفت: جمعیت عظیمی در این مراسم برای لبیک با امام حسین (ع) از اقصی نقاط دنیا خود را به این نقطه از جهان می رسانند و بحث ایثار و شهادت که امروز در جهان مطرح است با حضور میلیون ها انسان برای ندای «هل من ناصر ینصرنی» تجلی می یابد.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه نسبت انقلاب اسلامی با اربعین مشخص است، بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران برگرفته از فرهنگ عاشورا است و هر قدر زمان می گذرد، این پیوند بیشتر نمایان می شود. روزی ملت ایران با شعار «حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست» با رژیم طاغوت برخورد می کردند و آزادی را از ستمگران و رژیم پادشاهی می خواستند.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز شاهد بودیم که آنها جنگ تحمیلی را برای ما آوردند و آن موقع نیز به دنبال تجزیه ایران بودند اما موفق نشدند، فجایع علیه پاسداران در کردستان و جنایت های دیگر نمونه هایی از توطئه ها و ترفندهای استکبار علیه ملت ایران بود چراکه آنها معتقد بودند که ما می آییم تا شما نباشید.
حجت الاسلام و المسلمین خاموشی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی و نبرد ملت ایران در مقابل نظام استکبار برای این بود که بگوییم از وطن دفاع می کنیم، افزود: سابقه انقلاب اسلامی نشان داده که هیچ متعدی از تجاوز به کشور ما بهره نبرده و جلوه های ایثار و شهادت به ما یاد داد که ما هرگز به عقب برنمی گردیم و جهاد را برای خود فرض می دانیم و دیدیم که در هشت سال دفاع مقدس صدام و دشمنان نتوانستند مقابل ما بایستند.
وی دفاع از مظلومان جهان را یکی از رویکردهای انقلاب اسلامی دانست و اذعان کرد: ما این شعار را از بزرگان دینی آموختیم که اگر کسی به امور مسلمین اهتمام نداشته باشد، مسلمان نیست و دشمنان با همین شعار آنهایی که از مظلوم دفاع می کنند و آنهایی که دفاع نمی کنند، کشورها را تقسیم کردند امروز اگر جریان دفاع از مظلوم، حریت و انقلاب نبود، ما در این نقطه قرار نداشتیم.
وی افزود: امروز انقلاب اسلامی موجودی زنده، پویا و حی است و اجازه ظلم ظالمان را نمی دهد. آنها فکر کردند با ترور شخصیت هایی همچون سیدحسن نصرالله، اسماعیل هنیه و یحیی سنوار ندای حق طلبی خاموش می شود اما با شهادت آنها آن ندا به سطح جغرافیای انسانی توسعه یافت.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی با حمایت نظام سرمایه داری و استکبار بر علیه جمهوری اسلامی، گفت: آنها با همه امکانی که در اختیار رژیم جعلی و غاصب قرار دادند به دنبال تجزیه ایران و جدا کردن رهبر انقلاب از مردم بودند. ما با تجربه ای که در دوران دفاع مقدس کسب کردیم، آموختیم که آنهایی که معتقد به انقلاب هستند، دفاع از آرمان های انقلاب می کنند، ولو آنکه خودشان به شهادت برسند. رهبر انقلاب اسلامی رهبر الهی و ولی فقیهی است که با رهبران آنها متفاوت است و به راحتی به دشمنان می گوید که با حمله به ایران بیچاره خواهید شد.
وی اظهار کرد: دنیا می بیند این اتفاقات و پیروزی ملت ایران با راهبری ولی فقیه اتفاق می افتد و منش و روش ایشان باید در عصر کنونی مورد توجه قرار گیرد که رهبر انقلاب اسلامی در برابر مقابله با نظام سلطه میدان دار بوده است و مانند دیگر زمام داران کشورها نیست.
خاموشی با اشاره به اینکه امسال جریان اربعین باید متفاوت با سال های گذشته باشد، خاطرنشان کرد: جریان اربعین امسال باید پیوندی با مقابله با رژیم صهیونیستی داشته باشد و اربعین جهان را علیه استکبار بشوراند و موکب داران اربعین امسال نسبت به سال های گذشته جهادی تر و کمک کارتر حرکت کنند تا مسیر انقلاب اسلامی هموارتر شود.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، حجت الاسلام غلامرضا عادل با اشاره به اینکه کمیته فرهنگی – آموزشی اربعین جزو کمیته های نقش آفرین در این مراسم، گفت: این کمیته در کنار فعالیت های فرهنگی و آموزشی در بحث خدمت رسانی نیز اقدامات قابل توجهی انجام می دهد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه جریان اربعین را یکی از جریانات فرهنگی دانست که بسترساز معرفت افزایی است و افزود: این کمیته در بحث ارتباطات با مواکب فعالیت های گسترده ای انجام می دهد و خوشبختانه شاهدیم برنامه ها و فعالیت های این کمیته نسبت به سال های اولیه مراسم پیاده روی اربعین متفاوت است.
عادل با اشاره به نگاه مقام معظم رهبری به بحث اربعین افزود: با زحمات کمیته های مختلف مراسم اربعین در سال های گذشته شاهد اقدامات چشمگیری بوده ایم و معتقدیم که اگر به موضوعات فرهنگی در بحث اربعین و نیز هدف قیام امام حسین (ع) توجه نشود، بحث اربعین درک نمی شود.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، حجت الاسلام حمید احمدی، رییس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین از تدارک برنامه های ویژه و اقدامات خاص با توجه به شرایط حساس امسال خبر داد و گفت: به زودی آثار جدید در زمینه اربعین رونمایی خواهد شد و تلاش می کنیم اقوام و مختلف امسال همبستگی خودشان را بیش از پیش نشان دهند.
وی یکی از بخش های مهم در مراسم پیاده روی اربعین را بخش رسانه و فضای مجازی دانست وافزود:خوشبختانه با پشتیبانی و حمایت دستگاه های مختلف از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه در این زمینه روبرو هستیم؛ ضمن اینکه امسال تلاش می کنیم بحث قرآنی را با همکاری مجموعه های قرآنی دنبال کنیم. اگرچه در سال های گذشته اقدامات بی نظیری در حوزه قرآنی در کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین صورت گرفته است.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به اینکه نهادها، دانشگاه ها و مراکز علمی همایش های مرتبط با اربعین را خودشان دنبال می کنند و این تسهیل کننده آنها هستیم، ابراز کرد: تجلیل از خانواده شهدای مقاومت، همگرایی امت اسلامی، برگزاری همایش همگرایی امت اسلامی با کمک عتبه حسینی امسال در این مراسم پیاده روی مورد توجه قرار خواهد گرفت و با توجه به اینکه اربعین پدیده ای فرامذهبی است، تلاش می کنیم با مشارکت علمای اهل سنت زمینه اتحاد و همگرایی اسلامی فراهم شود.
رییس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین خطاب به مسئولان کمیته های اربعین حسینی، گفت: امسال بنا بر تاکید سفیر ایران در عراق لازم است اقدامات فرهنگی - آموزشی با هماهنگی ستاد اربعین دنبال شود و کمیته های اربعین کشورمان از ظرفیت و امکانات آنها استفاده بیشتری ببرند که در این زمینه تلاش می شود با هشت قرارگاه در عراق و ایران هماهنگی های لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به شعار امسال مراسم پیاده روی اربعین تصریح کرد: در این راستا محتواهایی نیز برای کودکان و نوجوانان به منظور بهره برداری مبلغان تهیه و تولید شده است.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، حجت الاسلام صفاری، دبیر این کمیته با اشاره به اقدامات قابل توجه سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم پیاده روی اربعین گفت: حضور واعظان و مادحین همانند فعالیت های هیئت رزمندگان اسلام امسال در مواکب نجف و سامرا و انجام و بیش از ۴۰۰ مبلغ در این مواکب بصیرت افزایی خواهند نمود.
وی از آمادگی برای حضور مبلغان و مبلغات علاقه مند در این مراسم خبر داد و گفت: امسال بنا داریم در سیستان و بلوچستان از ۲۰ مبلغ زباندان برای خدمت به زائران پاکستانی استفاده نماییم.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، نماینده موکب رسانه ای معلی با اشاره به فعالیت های این کمیته در مراسم اربعین خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۴۸ ساعت برنامه پخش زنده از رسانه ملی در طول ۱۷ روز مراسم پیاده روی اربعین انجام شد و امسال میزبان فعالان فضای مجازی در این مراسم هستیم. ویژه برنامه هایی نیز برای مراسم تدارک دیده شده که قرار است در پیام رسان های مختلف به صورت زنده پخش شود.
این گزارش می افزاید، در ادامه این نشست، حجت الاسلام سیاحی، دبیر ارتباطات ایران و عراق در کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین اهتمام به شعار انا علی العهد الحسین در اربعین امسال تاکید کرد و گفت: امسال محصولات فرهنگی قابل توجهی از سوی کمیته های مختلف تهیه و تولید شده است و اخیرا نیز چهارمین همایش الهیات اربعین با حضور گسترده صاحب نظران و اندیشمندان و نیز ۳۰ میهمان خارجی برگزار شد.
وی با اشاره به تدارک همایش های مختلف با عنوان موسم اربعین در شهر نجف و کربلا گفت: این همایشها با موضوعات همگرایی حسینی در اربعین و مقاومت با حضور چهره های مختلف و تاثیرگذار در مقاومت از کشورهای مختلف برگزار خواهد شد.
اعزام ۸ هزار مبلغ به اربعین حسینی
وی از اعزام هشت هزار مبلغ با زبان های مختلف به مراسم پیاده روی اربعین خبر داد و اظهار کرد: بخشی از این مبلغان برای خدمت رسانی به زائران غیر ایرانی به ویژه پاکستانی در مرز اربعین حضور خواهند یافت، از طرفی برنامه های تبلیغی و قرآنی ویژه ای با حضور قاریان ممتاز در مراسم پیاده روی اربعین صورت خواهد گرفت.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، روح الله فضلی، دبیر ستاد ملی دانشگاهیان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با اشاره به برگزاری جلسات برای برنامه ریزی مراسم پیاده روی اربعین با حضور وزیر علوم گفت: هماهنگی های لازم با دانشگاه های دولتی، آزاد، جامع علمی کاربردی و پیام نور در این زمینه صورت گرفته است و در حوزه پژوهشی اعزام ویژه دانشجویان، هماهنگی ها و برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است تا تمامی دانشگاه ها یک کاروان برای اعزام به صورت گروهی برای این مراسم داشته باشند.
وی ادامه داد: بنا داریم با برگزاری همایش هایی فضای استکبارستیزی در طریق الحسین(ع) شکل بگیرد و در عمودهای مختلف در قالب تجمع دسته های عزاداری برپا شود و کاروان هایی نیز با حضور جوانان برنامه های استکبارستیزی را دنبال کنند.
فضلی با اشاره به اینکه سال گذشته ۶۸ موکب از سوی نهاد دانشگاهی در مراسم پیاده روی اربعین برگزار شد، افزود: امسال بنا داریم این تعداد مواکب افزایش یابد.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار اساتید در حوزه اربعین گفت: با همکاری کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین ۲۵ کتاب از سوی نهادهای دانشگاهی در حوزه اربعین تهیه و منتشر شده است و در حوزه مقالات، پژوهش ها و پایان نامه های دانشجویی نیز ورود داشته ایم تا از این طریق فرهنگ عاشورا در حوزه تحصیلی و علوم پایه نیز مد نظر قرار گیرد.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، حجت الاسلام حقیقت، دبیر کارگروه کودک و نوجوان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین از تدارک دوره های آموزشی ویژه مبلغین کودک و نوجوان خبر داد و گفت: تهیه و تولید محصولات و نشریه اربعین و فعالیت های مناسب برای مواکب کودک و نوجوان و برپایی گردهمایی ویژه مبلغین کودک و نوجوان مورد توجه قرار گرفته است.