به گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در سخنرانی بهمناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی در مسجد الغدیر تهران اظهار کرد: امام كاظم عليهالسلام می فرماید:إنَّ لُقمانَ قالَ لاِبنِهِ :... يا بُنَيَّ، إنَّ الدُّنيا بَحرٌ عَميقٌ، قَد غَرِقَ فيها عالَمٌ كَثيرٌ، فَلتَكُن سَفينَتُكَ فيها تَقوَى اللّه، وحَشوُهَا الإِيمانَ، وشِراعُهَا التَوَكُّلَ، وقَيِّمُهَا العَقلَ، ودَليلُهَا العِلمَ، وسُكّانُهَا الصَّبرَ؛ لقمان به پسرش گفت: «... اى پسرم! دنيا درياى عميقى است كه بسيارى در آن غرق شدهاند؛ پس بايد كشتىِ (نجات) تو در آن، پَروامندى از خداوند متعال باشد و پُل تو ايمان به خدا و بادبان كشتىات توكّل و متولّى آن خرد و راهنماى آن دانش و مسافر آن شكيبايى»؛ البته فرازهای دیگری مثل «يا هِشامُ، إنّ العَقلَ معَ العِلمِ» یعنی «اى هشام! خرد با دانايى همراه است» و تعقل صحیح مبتنی بر علم داشتن است نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تقوا یعنی اینکه ما باید خودحفظی داشته باشیم، افزود: هر گناه ضربهای به اندام معنایی ما میزند، بنابراین ما باید این اندام را بهخوبی حفظ کنیم؛ تقوا بهصورت فردی، خانوادگی، سازمانی، اجتماعی، کشوری و انقلابی وجود دارد؛ انقلاب اسلامی اگر تقوا نداشته باشد، شکست میخورد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در سوره طلاق به سه واژه توصیف تقوا برمیخوریم؛ وجود مقدس علی بن ابی طالب (ع) میفرمایند: قَرَأْتُ اَلتَّوْرَاةَ وَ اَلْإِنْجِيلَ وَ اَلزَّبُورَ وَ اَلْفُرْقَانَ... از هرکدام یک آیهای انتخاب کردم؛ آیهای که حضرت از فرقان میفرمایند در سوره طلاق است؛ «و مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اَللّٰهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ ٱللَّهَ بَٰلِغُ أَمۡرِهِۦۚ قَدۡ جَعَلَ ٱللَّهُ لِكُلِّ شَيۡءٖ قَدۡرٗا».
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی ادامه داد: خدا میفرماید کسی که تقوا پیشه کند «وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا» از تمام گرفتاریها محل خروج را پیدا میکنیم و «وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ» روزی میدهیم از جایی که حساب نمیکند و «وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْرًا» یعنی تمامی امورش سهل میشود؛ «يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُعْظِمْ لَهُ أَجْرًا» خدا میفرماید اگر کسی اهل تقوا باشد به او اهتمام میکنم.
وی گفت: پس از این آیات که در سوره طلاق آمده به آیات «...فَاتَّقُوا اللَّهَ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ الَّذِينَ آمَنُوا ۚ قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْرًا» و «...رَسُولًا يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِ اللَّهِ مُبَيِّنَاتٍ...» می رسیم یعنی اینکه تقوای الهی پیشه کنید خدا به تحقیق برای شما قرآن را نازل کرده است؛ خداوند متعال در سوره طه میفرماید: «وَإِنِّي لَغَفَّارٌ لِمَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَىٰ» همانا من خدای بسیار آمرزنده هستم برای کسی که توبه کند، ایمان بیاورد و عمل صالح انجام دهد؛ نکته مهم این است که امر ولایت است که تقوا را تکمیل میکند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) مشاهده کرد که تقوای اجتماعی با خروج از ریل ولایت مخدوش شده و این جامعه رو به انحراف خواهد رفت، بنابراین قیام کرد.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی با بیان اینکه اگر بخواهیم آینده را کنترل کنیم، باید دقت و ظرافت داشته باشیم، تاکید کرد: در نظام اسلامی باید «إنّ العَقلَ معَ العِلمِ» یعنی نقشه راه درست داشته باشیم؛ تاکنون چند برنامه توسعه نوشتیم و چند درصد به این برنامهها عمل شده است؟.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالگرد چهل سالگی انقلاب اسلامی، اثری را ایجاد کردند؛ من چند فراز از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را میخوانم؛ ایشان میفرمایند: «فرصتهای مادّی کشور نیز فهرستی طولانی را تشکیل میدهد که مدیران کارآمد و پُرانگیزه و خردمند میتوانند با فعّال کردن و بهرهگیری از آن، درآمدهای ملّی را با جهشی نمایان افزایش داده و کشور را ثروتمند و بینیاز و به معنی واقعی دارای اعتمادبهنفس کنند و مشکلات کنونی را برطرف نمایند»؛ «ایران با دارا بودن یک درصد جمعیّت جهان، دارای ۷ درصد ذخایر معدنی جهان است: منابع عظیم زیرزمینی، موقعیت استثنائی جغرافیایی میان شرق و غرب و شمال و جنوب، بازار بزرگ ملّی، بازار بزرگ منطقهای با داشتن ۱۵ همسایه با ۶۰۰ میلیون جمعیّت، سواحل دریایی طولانی، حاصلخیزی زمین با محصولات متنوّع کشاورزی و باغی، اقتصاد بزرگ و متنوّع، بخشهایی از ظرفیّتهای کشور است. بسیاری از ظرفیّتها دستنخورده مانده است»؛ «گفته شده است که ایران از نظر ظرفیّتهای استفادهنشدهی طبیعی و انسانی در رتبهی اوّل جهان است. بیشک شما جوانان مؤمن و پُرتلاش خواهید توانست این عیب بزرگ را برطرف کنید.
دههی دوّم چشمانداز، باید زمان تمرکز بر بهرهبرداری از دستاوردهای گذشته و نیز ظرفیّتهای استفادهنشده باشد و پیشرفت کشور از جمله در بخش تولید و اقتصاد ملّی ارتقاء یابد»؛ جوانان باید پیشگام در شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن باشند در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید؛ این نخستین و ریشهایترین جهاد شماست؛ نشانههای امیدبخش -که به برخی از آنها اشاره شد- در برابر چشم شما است. رویشهای انقلاب بسی فراتر از ریزشها است و دستودلهای امین و خدمتگزار، بمراتب بیشتر از مفسدان و خائنان و کیسهدوختگان است...».
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی اخیرا راجعبه «جهاد تبیین» سخن گفتهاند؛ یعنی ما چه کردیم؛ چه داریم و آیا واقعا وضعمان سیاه و خراب است؛ توصیههای ایشان علم، عدالت، مسائل معنویت و اخلاق، اقتصاد، مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی، سبک زندگی اسلامی و ایرانی است؛ «بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» نقشه راه اجتماع بوده که توسط ولی فقیه نوشته شده است و اگر به این بیانیه عمل شود، چهل سال پیش رو، چهل سال پیشرفت و جهش ما خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی در بخشی از صحبتهایش به فعالیتهای سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه دانشبنیانها از جمله تولید ایمپلنتهای ارتوپدی، موتورهای برقی و مودم اشاره کرد و یادآور شد: بهدلیل فعالیتم در سازمان و اینکه موقوفات را بهسمت دانشبنیانها سوق میدهیم، به شهرها و استانهای مختلفی در کشور سفر میکنم؛ این را بگویم که اتفاقات مهمی توسط جوانان همین مرز و بوم به وقوع پیوسته است.